Omleidingen door wegenwerken

Leopoldsburg
Lummen

011 40 22 06
011 43 66 79

Binnenmuren

Je hele woning berust op de binnenmuren. Logisch dat je dan een kwaliteitsvolle steen wil. En best ook een steen die goed isoleert, zeker met de EPB-normen die vandaag de dag gelden. Bij Mallants helpen we je bij het kiezen van de juiste steen voor jouw woning.

Snelbouwsteen is veruit de populairste steen voor binnenmuren. De stenen zijn licht, gemakkelijk hanteerbaar en zorgen dankzij de perforaties voor een goede isolatie. Er zijn ook varianten die zelfs extra isoleren, zowel op thermisch als akoestisch vlak. Sommige snelbouwstenen zijn groter en voorzien van een tand- en groefsysteem of een lijmsysteem. Die zijn iets duurder, maar besparen je heel wat werkuren.

Op zoek naar het juiste isolatiemateriaal voor jouw bouwproject? Spring dan even binnen in ons filiaal in Lummen of Leopoldsburg. Onze medewerkers staan je met raad en daad bij en helpen je om de juiste keuzes te maken.

Traditionele betonblokken zijn dan weer goedkoper dan bouwsteen en kunnen een grotere drukkracht aan. Cellenbeton is de absolute koploper wat betreft isolatie. Kies je voor dit materiaal, dan heb je vaak zelfs geen extra isolatie meer nodig om te voldoen aan de geldende EPB-normen. Qua garantie zit je met al onze producten goed: we werken enkel met BENOR-gekeurde merken.

Op het gebied van akoestische isolatie scoort kalkzandsteen, ook wel silicaatsteen, heel hoog. Een ander voordeel is dat deze steen de warmte lang vasthoudt.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste bouwsteen voor het optrekken van de binnenmuren van jouw woning? Spreek gerust één van onze medewerkers aan. Zij helpen je graag verder met advies over ons assortiment voor binnenmuren, de verschillende plaatsingsmogelijkheden en de keuze voor het metsen of verlijmen van je muren.

Ons aanbod

  • Ploegsteert
  • Wienerberger (oa pls, rendement, enzovoort)
  • Xella
  • Cellumat